Het NVVK Arrangement, waar het Schuldenknooppunt onderdeel van uitmaakt, wordt door steeds meer schuldeisers en schuldhulpverleners omarmd. Om duidelijk te maken hoe het Arrangement in elkaar zit en waar de voordelen ontstaan, organiseren we vanaf nu informatiebijeenkomsten waarin zowel Collectief Schuldregelen als het Schuldenknooppunt aan bod komen.

Waar staat het NVVK arrangement voor?

collectief schuldregelen en schuldenknooppunt

Het NVVK arrangement staat voor het versnellen van het schuldregelingsproces. De praktijk laat zien dat dit proces sneller en beter kan. Veel organisaties kennen inmiddels de 3 facetten van het NVVK arrangement: 1 schuld, 1 deal, 1 kanaal. Het afgelopen jaar zijn de informatiebijeenkomsten van zowel Collectief Schuldregelen als het Schuldenknooppunt dan ook door velen  bijgewoond. Met elk van de 3 onderdelen bespaart u tijd en verkort u de doorlooptijd. Maar wanneer ze worden gecombineerd, bespaart u nóg meer tijd en zijn tijdelijke workarounds (zoals DocZend) niet meer nodig. Om u zo efficiënt mogelijk over zowel Collectief Schuldregelen als werken met het Schuldenknooppunt te informeren, organiseren we vanaf nu ook bijeenkomsten voor schuldhulpverleners en gemeenten waarin beide initiatieven worden uitgelegd.

5x zo snel schuldregelen

In de nabije toekomst realiseren we met een paar drukken op een knop met de bulk van schuldeisers binnen een week een regeling. Iedereen weet dat dit de toekomst is, daarom is het verstandig om nu over te stappen op deze werkwijze. Overstappen geeft ook een krachtig signaal naar alle schuldeisers en andere gemeenten.

Latorya Rijksschroef, Stadsbank Oost Nederland

Latoya Rijkschroeff, Stadsbank Oost Nederland: “Het mooiste zou zijn wanneer Collectief Schuldregelen zoveel mogelijk via het Schuldenknooppunt zou lopen. Op die manier kunnen we lijstwerk tot het minimale beperken. De communicatie via het Schuldenknooppunt loopt gewoon erg soepel. We hopen ook dat het grootste deel van de schuldeisers vlot op het Schuldenknooppunt zal aansluiten.”

Dus volg het voorbeeld van Stadsbank Oost Nederland en laat zien dat uw gemeente of organisatie haar verantwoordelijkheid neemt om de maatschappelijke schuldenlast te verlagen. Alleen samen maken we er een succes van!

Wat komt er aan bod tijdens de bijeenkomst?

Na de bijeenkomst begrijpt u de kracht van de combinatie van deze versnellers. Daarnaast is het duidelijk hoe u deze binnen de gemeente inzet en hoe u het maximale voordeel uit de procesversnellers haalt. Ook wordt duidelijk hoe u als gemeente de eerste stap kunt zetten. In deze combinatie bijeenkomst gaan we graag dieper op deze materie in. U kunt vooraf al vragen stellen.

Ook prima los van elkaar te gebruiken

Deze bijeenkomst organiseren we in samenwerking met de NVVK. Het Schuldenknooppunt is een onafhankelijke non-profit organisatie. Het is niet nodig om lid te zijn van de NVVK om gebruik te kunnen maken van het Schuldenknooppunt of mee te doen met Collectief Schuldregelen. Hoewel Collectief Schuldregelen via het Schuldenknooppunt sneller gaat, kunnen beide versnellers los van elkaar ingezet worden.

LEESTIPS:

Meld u meteen aan!

U ziet de geplande bijeenkomsten in de agenda op de site van het Schuldenknooppunt. De eerstvolgende bijeenkomst is op 14 december 2021 van 10:00 tot 11:30 uur. Binnenkort verschijnen er weer nieuwe data. Neem ook gerust contact op wanneer de data u niet passen. We helpen u graag op weg. 

Kred’it; Schuldenknooppunt ambassadeur van het eerste uur

Kred’it; Schuldenknooppunt ambassadeur van het eerste uur

Kred’it is een van de samenwerkingspartners die vanaf het allereerste begin actief bij de ontwikkeling van het Schuldenknooppunt betrokken waren. Direct na de lancering voegde Kred’it de daad bij het woord en maakten zij het Schuldenknooppunt beschikbaar voor haar…

Lees meer
Vattenfall systeemkoppeling operationeel!

Vattenfall systeemkoppeling operationeel!

Op woensdag 19 juli vieren we de officiële livegang van de Vattenfall systeemkoppeling met het Schuldenknooppunt. Martin Neef, Maurits Colly en Marianne Oostrik ontmoetten elkaar om dit mooie moment kracht bij te zetten en Vattenfall als trouwe ambassadeur van het…

Lees meer
NVI nodigt leden uit om aan te sluiten op Schuldenknooppunt

NVI nodigt leden uit om aan te sluiten op Schuldenknooppunt

De NVI vraagt al haar leden om op korte termijn aan te sluiten op het Schuldenknooppunt. Het motto van de NVI is maatschappelijk verantwoord incasseren; het innen van openstaande gelden op een eerlijke en oplossingsgerichte manier. Daarmee sluiten ze naadloos aan op…

Lees meer
Halvering saneringsperiode Msnp vraagt om versnelling

Halvering saneringsperiode Msnp vraagt om versnelling

De Eerste Kamer heeft op 7 februari jl. de Wet wijziging van de Faillissementswet aangenomen. Daarmee wordt de looptijd van een wettelijke schuldsaneringsregeling (Wsnp-traject) in beginsel 18 maanden. Minister Schouten van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft…

Lees meer