Op 7 augustus is Mirjam Zwamborn gestart als beleidsadviseur bij Stichting Schuldenknooppunt. In het komende half jaar neemt ze geleidelijk het stokje over van Marianne Oostrik. In dit artikel maken jullie kennis met Mirjam, die al 16 jaar actief is in het sociale domein op het gebied van armoede en schulden.
Veelzijdige professional met kennis van het sociale domein
In haar loopbaan heeft Mirjam allerlei rollen gehad. Toen ze bij de GGZ werkte, zag ze van dichtbij hoe groot de impact is van het hebben van financiële problemen op het levensgeluk van mensen. Omdat er in Nederland te veel mensen niet financieel gezond zijn, besloot ze er haar carrière van te maken. Zo was ze bewindvoerder, heeft ze bewindvoerders aangestuurd en werkte ze als coördinator budgetbeheer bij Plangroep. Ook werkte Mirjam als project- en programmamanager en kwartiermaker voor een groot aantal gemeenten.
In het afgelopen jaar kwamen we Mirjam tegen bij de NVVK, waar ze werkte aan het succesvolle project ‘Samen de regie, sneller vooruit.’ Haar brede ervaring maakt haar de juiste vrouw op de juiste plaats. Een doorgewinterde professional die perfect past bij de uitdaging waar we als Schuldenknooppunt voor staan.
Mirjam Zwamborn; een doorpakker die beweging brengt
In haar werk staat resultaat- en oplossingsgerichtheid met stip op nummer één. Mirjam gaat een uitdaging nooit uit de weg, want dat maakt haar werk juist interessant. Haar Whatsapp status: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, zegt veel over hoe ze in haar werkende leven staat. Als leergierige en ondernemende aanpakker is ze altijd in beweging en heeft ze de skills om uitdagende klussen te tackelen. Zoals ze zelf zegt: “Wanneer je dromen je geen angst aanjagen, zijn ze niet groot genoeg.”
Maatschappelijke betrokkenheid komt tot zijn recht bij het Schuldenknooppunt
Mirjam Zwamborn: “Ik wil echt wat betekenen voor mijn omgeving. En dat geldt ook voor mijn werk: hoe mooi is het wanneer je de wereld een beetje beter maakt met dat wat je in je dagelijkse leven doet? Daarom hoefde ik ook niet lang na te denken over mijn sollicitatie op deze vacature, want het Schuldenknooppunt brengt kansen voor iedereen in de keten. En het samenwerken met Marianne Oostrik, een zeer gewaardeerde vakvrouw, is voor mij echt een cadeautje!”
Schuldenknooppunt als stabiele oplossing in ingewikkeld schuldenlandschap
”We hebben er als maatschappij voor gezorgd dat het schuldenlandschap ingewikkeld is geworden. Er is nu een wirwar aan oplossingen. Maar juist stabiliteit is belangrijk wanneer je echt op zoek bent naar een oplossing. Het Schuldenknooppunt brengt die stabiliteit, terwijl het toch vrij eenvoudig werkt. Wanneer schuldeisers en schuldhulpverleners allemaal overstappen, ligt een groot resultaat binnen handbereik. Het Schuldenknooppunt heeft de toekomst, daar geloof ik 100% in!”
Aansluiten schuldeisers aanmoedigen
Het team van het Schuldenknooppunt is op een missie om meer schuldeisers aan te laten sluiten.
Mirjam: “Ik verwacht eigenlijk dat het aansluiten door zowel schuldeisers als schuldhulpverleners steeds vlotter zal gaan. Het Schuldenknooppunt heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een onmisbare tool voor het sneller oplossen van schulden. Schulden afhandelen kost de meeste schuldeisers nu té veel tijd en daardoor té veel geld. Wanneer je dan weet dat er een oplossing is die lijnen korter maakt en het proces danig versnelt, waarom zou je dan niet willen aansluiten?”
Sluit ook aan op het Schuldenknooppunt
Maak ook werk van de aansluiting van jouw organisatie op het Schuldenknooppunt. Het Schuldenknooppunt organiseert elke maand informatiebijeenkomsten waarvoor je je kunt aanmelden. Aansluiten gaat in twee eenvoudige stappen. De snelste manier is om aan te sluiten via het webportaal voor schuldeisers en schuldhulpverleners.