Aanmelden
online informatiebijeenkomsten

We begrijpen dat er nog veel vragen zijn bij bedrijven en organisaties die interesse hebben om aan te sluiten bij het Schuldenknooppunt. Om u zo goed mogelijk op weg te helpen organiseren we elke maand online informatiebijeenkomsten. We nodigen u van harte uit om deel te nemen.

Wilt u snel antwoorden? Bel ons gerust. Wij helpen u graag op weg.

Telefoon: 085 – 4895741
Mail: info@schuldenknooppunt.nl

Agenda
Schuldenknooppunt

Elke maand voegen we weer nieuwe data toe, dus hou ook de agenda op de website in de gaten.

We organiseren elke maand online informatiebijeenkomsten: een gericht op schuldhulpverleners, een voor schuldeisers en een bijeenkomst gericht op een specifieke doelgroep.  

Als u interesse heeft in een informatiebijeenkomst gericht op uw branche neem dan contact met ons op. 

Uiteraard proberen we iedereen zo goed mogelijk te helpen bij het aansluitproces. Naast de orienterende sessies bieden we ook een-op-een gesprekken wanneer u met meer technische vragen zit. Mail ons gerust om een gesprek te plannen. Bent u al goed ingelezen? Start dan meteen het proces om aan te sluiten.

Lancering Schuldenknooppunt

Tijdens het goedbezochte online event , o.l.v. Marco Florijn, verzorgde Carsten Herstel (ministerie van SZW) de officiële opening. Met hem en met Alberta Schuurs (VNG PSI), Geert van Dijk (NVVK) en Martin Neef (Vattenfall) werden dynamische gesprekken gevoerd over de meerwaarde van het Schuldenknooppunt en de toekomst van schuldregelen. Ook Niels van de Beek (Intrum), Frank Dijkstra (Kredietbank Nederland), Ronald Kool (Gemeente Rotterdam) en Arjan Visser (KPN) vertelden over hun bijdragen aan de ontwikkeling van het Schuldenknooppunt. Hieronder de video:

Accepteer alstublieft eerst de statistieken, marketing cookies om de video te bekijken.

Ontwikkeld vóór en dóór schuldeisers en schuldhulpverleners 

Het initiatief voor het Schuldenknooppunt is genomen door de NVVK in samenwerking met de VNG en heeft geen winstoogmerk. In 2019 werd er een startgroep in het leven geroepen waarin een aantal grotere schuldeisers en schuldhulpverleners plaatsnamen. In de tweede helft van 2020 werd de eerste proefversie in gebruik genomen. Op basis van deze ervaringen werd het Schuldenknooppunt klaargestoomd voor de landelijke uitrol in januari 2021. Naast de techniek van het Schuldenknooppunt is het bijbehorende afsprakenstelsel over berichten, proces en aansluiting in samenwerking met de startgroep getoetst en verfijnd.
Leer meer over dit initiatief.

Door een substantiële versnelling van het proces van schuldregelen verkleint het Schuldenknooppunt de maatschappelijke kosten van schulden.
Hoe meer partijen meedoen aan het Schuldenknooppunt, hoe meer maatschappelijke kosten we vermijden.