Infoportaal

Hier vind je allerlei handige informatie over het Schuldenknooppunt. Lees bijvoorbeeld meer over veiligheid en privacy, download de beschikbare informatie, bezoek de veelgestelde vragen en lees hoe je kunt meepraten over de verdere ontwikkeling van het Schuldenknooppunt.

Downloads

Wil je alle downloads tegelijk inzien? Dat kan met de knop.

Video’s

In deze sectie vindt u een overzicht van de laatste video’s van het Schuldenknooppunt. Partijen die al zijn aangesloten op het Schuldenknooppunt delen hun ervaring. Deelnemers denken mee over hoe we zoveel mogelijk partijen op korte termijn kunnen laten aansluiten. 

Effectiever werken met Collectief Schuldregelen via het Schuldenknooppunt

Werkt u met Collectief Schuldregelen? Dan heeft het Schuldenknooppunt veel voordelen voor u. In deze video ziet u het webportaal van het Schuldenknooppunt, waar schuldhulpverleners en schuldeisers snel en efficiënt met elkaar communiceren.

DEMO Schuldhulpverleners: Hoe werkt het webportaal van het Schuldenknooppunt

In deze video gericht op schuldhulpverleners laten we zien hoe aansluiten via het webportaal van het Schuldenknooppunt, zonder directe systeemkoppeling, werkt. U heeft alleen eHerkenning nodig. 

 

DEMO Schuldeisers: Hoe werkt het webportaal van het Schuldenknooppunt

In deze video gericht op schuldeisers laten we zien hoe aansluiten via het webportaal van het Schuldenknooppunt, zonder directe systeemkoppeling, werkt. U heeft alleen eHerkenning nodig. 

 

 

Schuldenknoopppunt vragenronde door Gemeente Rotterdam, KPN, Intrum en Kredietbank Nederland

In de video stellen 4 partijen elkaar vragen over het Schuldenknoopunt. Vragen en antwoorden door: Ronald Kool – Gemeente Rotterdam, Arjan Visser – KPN, Niels van Beek – Intrum en Frank Dijksra – Kredietbank Nederland.

Gemeente Rotterdam sluit aan op Schuldenknooppunt

Ronald Kool, Projectmanager sociaal domein bij Gemeente Rotterdam legt uit waarom zij enorm geloven in het potentieel van het Schuldenknooppunt.

Kredietbank Nederland over Schuldenknooppunt

In deze video vertelt Frank Dijkstra van Kredietbank Nederland over het over het belang dat de Kredietbank heeft dat veel partijen zich gaan aansluiten op het Schuldenknooppunt.

Lancering het Schuldenknooppunt

In deze video kijken we – niet zonder trots – terug op de officiele lancering van het Schuldenknooppunt in januari 2021! 

Gemeente Rotterdam en KPN over het Schuldenknooppunt

Ronald Kool van de gemeente Rotterdam en Arjan Visser vertellen over waarom zij vanaf het allereerste begin bij de ontwikkeling van het Schuldenknooppunt zijn betrokken en over het belang van uniformiteit in berichten.

Intrum en Kredietbank Nederland over het Schuldenknooppunt

Niels van Beek van Intrum ven Frank Dijkstra van Kredietbank Nederland vertellen over hun betrokkenheid bij het ontwikkelen van het Schuldenknooppunt en over wat aansluiten hen oplevert.

Lancering het Schuldenknooppunt

In deze video een welgemeend bedankje aan alle partijen die vanaf het begin betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van het Schuldenknooppunt! Zonder jullie waren we nooit zover gekomen.

Hoe werkt het Schuldenknooppunt

Het Schuldenknooppunt is dé digitale standaard voor communicatie in de schuldhulp. Deze animatievideo legt helder uit het Schuldenknooppunt eigenlijk werkt.

Veelgestelde vragen
over het Schuldenknooppunt

Welke procesafspraken zijn er gemaakt?

Het Schuldenknooppunt heeft in overleg met schuldhulpverleners en schuldeisers procesafspraken gemaakt over onder andere de inhoud van berichten en binnen welke termijn deze worden uitgewisseld. Je leest meer over de procesafspraken op de pagina Afsprakenstelsel.

Wat kost het om aan te sluiten op het Schuldenknooppunt?

Voor het gebruik van het Schuldenknooppunt worden aansluitkosten en een jaartarief in rekening gebracht. Het jaartarief is afhankelijk van het aantal schuldregelingen waar uw organisatie jaarlijks bij betrokken is. Het financieringsmodel is zo opgebouwd dat grote gebruikers meer bijdragen aan het platform, en incidentele gebruikers slechts eenmalige aansluitkosten betalen. Dit sluit aan bij de ambitie om alle partijen te laten aansluiten op het Schuldenknooppunt.

Wie zijn er allemaal bij het Schuldenknooppunt aangesloten?

 Op de pagina deelnemers aan het Schuldenknooppunt kunt u de actuele lijst van deelnemers inzien. 

Meepraten?

Wil je meepraten over de verdere ontwikkeling van het schuldenknooppunt, dat kan! Kijk in de agenda welke overleggen er gepland staan en meld je aan.

Nieuws / blogs

Ramses Salamy aan de slag als technisch ondersteuner

Ramses Salamy aan de slag als technisch ondersteuner

Per 1 maart 2023 is Ramses Salamy aan de slag als technisch ondersteuner bij het Schuldenknooppunt. Op dit moment maakt het Schuldenknooppunt een transitie door en groeien we uit van startup naar een bestendige uitvoeringsorganisatie. Eerder deze maand maakten we de...

Maurits Colly benoemd als directeur Schuldenknooppunt

Maurits Colly benoemd als directeur Schuldenknooppunt

Stichting Schuldenknooppunt heeft Maurits Colly benoemd als nieuwe directeur. Hiermee begint de organisatie van de stichting vaste vorm aan te nemen. Maurits is geen onbekende van het Schuldenknooppunt. Als directeur/eigenaar van Bos Incasso besloot hij als een van de...