Een organisatie is niets zonder haar mensen. Maar wie zijn nou de drijvende krachten achter het Schuldenknooppunt? In dit blog stellen we onze technisch projectleider Bart van de Ven aan u voor. Bart vertelt meer over zijn huidige functie, zijn switch van scheikunde naar organisatieadvies en over hoe zijn carrièrepad is verlopen. 

Vertel een iets over je huidige functie, hoe ben je hier gekomen en je dat doe je precies?

Bart van de Ven: “Aangenaam! Ik ben Technisch projectleider bij het Schuldenknooppunt. Bij een project als het Schuldenknooppunt gaat het erom de balans te vinden tussen wat kan, wat moet en wat mag. En alles bij elkaar dus om wat haalbaar is. Bij dit laatste is één ding relevant: het moet wél goed zijn en bijdragen aan waar het werkelijk om gaat! Daarmee heb ik dan al direct een eerste persoonlijke drijfveer benoemd.”

Een goede chemie als solide basis

Bart: “Van origine heb ik scheikunde gestudeerd. Ergens heb ik waarschijnlijk ooit een afslag gemist, want daar heb ik nooit mijn beroep van gemaakt. Grappig is wel dat er zoveel analogieën te trekken zijn bij het ontwerpen van scheikundige processen en de inrichting van het werk van alledag! Om een proces tot het gewenste resultaat te laten komen, zijn de condities (de relevante randvoorwaarden) van het grootste belang. Ook de volgorde en de mate waarin je ‘de dingen’ bij elkaar doet, is bepalend voor de kwaliteit van het product waar je mee bezig bent. Uiteraard worden de producteigenschappen bepaald door het maken van goede keuzes en het gebruik maken van beschikbare kennis en kunde. Wellicht zit in mijn studie dus wel een belangrijke voedingsbodem voor mijn resultaat gedreven aanpak?”

Overstap naar organisatieadvies

Bart: “Ik ben na mijn studie gaan werken bij automatiseringsbedrijven. Van daaruit heb ik mij ontwikkeld in de organisatorische aspecten bij de inrichting van bedrijfsprocessen. In 2010 raakte ik betrokken bij een inrichtingsvraagstuk bij de uitvoering van de schulddienstverlening in Rotterdam. Sindsdien ben ik eigenlijk vooral werkzaam geweest op dit en/of daaraan gerelateerde domeinen.”

Bart van de Ven; Technisch projectleider van het Schuldenknooppunt

Bart: “Mijn huidige functie bij het Schuldenknooppunt ligt in het verlengde van de projecten die ik hierboven noem. Marianne Oostrik was daar vanuit de NVVK al een tijdje mee bezig. Dus toen Marianne versterking zocht in het traject waarbij de plannen werden doorgezet naar concrete realisatie, ben ik ook aangehaakt. Ik denk dat ik ook namens Marianne spreek wanneer ik zeg dat  onze samenwerking ervoor zorgt dat we staan waar we nu staan. Dit heeft geleid tot de voor iedere (WGS-gemandateerde) schuldhulpverlener – en alle schuldeisers in Nederland- beschikbare standaard om noodzakelijke gegevens snel, zorgvuldig en betrouwbaar uit te wisselen. Met als resultaat dat schuldregelingen sneller en tegen minder kosten tot stand kunnen komen.”

Vragen over aansluiten op het Schuldenknooppunt? Neem contact op met Bart van de Ven.

Bart: “Vanuit mijn rol faciliteer ik organisaties die vragen hebben over de wijze van aansluiten. Ik denk ik mee in de oplossingen die gevraagd worden om aan te sluiten. Met elke nieuwe aansluiting die we realiseren ontwikkelt het Schuldenknooppunt zich verder door. Wanneer er dus vragen zijn over het Schuldenknooppunt en/of het gebruik daarvan: aarzel dan niet om mij daar dan bij te betrekken!”

Meer weten over wat het Schuldenknooppunt voor uw organisatie kan betekenen?

Het Schuldenknooppunt organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten. Blijf via de nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen of meld uw organisatie direct aan. Bezoek ons infoportaal voor handige downloads, antwoorden op de meestgestelde vragen, de laatste video’s en meer.