Wilt u weten hoe eenvoudig het voor u als schuldeiser is om met het webportaal van het Schuldenknooppunt te werken? Met deze demo video speciaal voor schuldeisers laten we u zien hoe het werkt. Op het webportaal van het Schuldenknooppunt reageert u als schuldeiser op een veilige manier op vragen van schuldhulpverleners. De standaardisatie van berichten en eenduidige manier van communiceren leveren u een waardevolle tijdsbesparing op. In dit artikel vertellen we mee over wat u in de video ziet. 

Accepteer alstublieft eerst de statistieken, marketing cookies om de video te bekijken.

Inloggen met eHerkenning 

Als eerste ziet u het inlogscherm. Inloggen op het webportaal van het Schuldenknooppunt kan met behulp van eHerkenning, een soort DigiD voor bedrijven. U vult de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Daarna ontvangt u via SMS een code waarmee u kunt inloggen. 

Na het inloggen ziet u de verzoeken van schuldhulpverleners uit heel Nederland. Wanneer u een saldoverzoek ontvangt, kunt u deze controleren en aanvullen. Neemt u deel aan Collectief Schuldregelen? Dan kunt u ook voor ‘vooraf akkoord’ kiezen. Het is belangrijk om voor het versturen berichten op te slaan voor uw eigen administratie. Daarna stuurt u een antwoord naar de schuldhulpverlener. 

Als u het antwoord verstuurd heeft, kunt u terug naar het tabblad ‘Berichten’, waar u alle berichten overzichtelijk onder elkaar vindt. 

Alle dossiers overzichtelijk en gemakkelijk in te kijken met het webportaal voor schuldeisers

Met uw reactie en reacties van andere schuldeisers, maakt de schuldhulpverlener een betaalvoorstel. U krijgt dan een bericht waarin u aan kunt geven of u akkoord gaat met dit voorstel. Daarna is het wacht op de reactie van de andere schuldeisers. Als zij allemaal gereageerd hebben, ontvangt u een melding of de regeling geslaagd is. 

Wilt u terugzoeken wanneer een bericht verstuurd is? Onder het tabblad ‘Conversaties’ vindt u een overzicht van alle berichten. 

Aansluiten op het Schuldenknooppunt is eenvoudiger dan u denkt!

Met een beetje voorbereiding is het realiseren van uw aansluiting eenvoudig. Aansluiten via het webportaal is de snelste optie. U heeft alleen eHerkenning nodig.