Neem een kijkje achter de schermen met deze demo video over hoe het webportaal van het Schuldenknooppunt voor schuldhulpverleners werkt. Via het webportaal communiceert u als schuldhulpverlener op een veilige manier met schuldeisers. De standaardisatie van berichten en eenduidige manier van communiceren leveren u een waardevolle tijdsbesparing op. In dit artikel vertellen we wat meer over wat u in de video ziet.

Accepteer alstublieft eerst de statistieken, marketing cookies om de video te bekijken.

Inloggen met eHerkenning 

Als eerste ziet u het inlogscherm. Inloggen kan met behulp van eHerkenning, een soort DigiD voor bedrijven. U vult de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Daarna ontvangt u via SMS een code waarmee u kunt inloggen. 

Als u ingelogd bent, ziet u het tabblad ‘Dossiers’. Hier kunt u de openstaande dossiers van uw klantenbekijken, of een nieuw dossier aanmaken. 

Alle dossiers overzichtelijk en gemakkelijk in te kijken met het webportaal voor schuldhulpverleners

Begin met het invoeren van de gegevens van de klant. Leg ook de contactgegevens van de schuldhulpverlener vast, zodat schuldeisers direct contact kunnen leggen. 

Voeg vervolgens de schuldeisers in het betreffende dossier toe. Deze schuldeisers kiest u uit de bestaande lijst met schuldeisers; u hoeft de gegevens niet zelf in te voeren. 

Als de schuldeisers zijn benoemd, voegt u de vorderingen toe waarvoor u een saldoverzoek wilt versturen. Het is belangrijk om voor het versturen de berichten op te slaan, voor uw eigen administratie. Daarna kan het saldoverzoek worden verstuurd. 

Naar het tabblad dossiers

Met de knop onderaan de pagina gaat u vervolgens terug naar het tabblad ‘Dossiers’. Hier ziet u de status van het dossier uitgewerkt in een overzicht van alle verschillende stappen. Elke stap kan worden uitgeklapt, bijvoorbeeld om te zien welke schuldeisers gereageerd hebben. 

Het betaalvoorstel maken 

Nadat alle schuldeisers hebben gereageerd op het saldoverzoek, stelt u als schuldhulpverlener het betaalvoorstel op. Vink daarbij kenmerken aan voor de onderbouwing van het voorstel, zoals over het ontstaan van de schulden, de inspanningsverplichting, de inkomenssituatie en het inkomensbeheer. En het voorsteltype: saneringskrediet of schuldbemiddeling. Daarna is het wachten op het antwoord van de schuldeisers. Wanneer alle schuldeisers akkoord zijn met het voorstel, stuurt u het bericht dat de regeling rond is. 

Wilt u weten wanneer een specifiek bericht verstuurd is? Onder het tabblad ‘Conversaties’ vindt u het overzicht van alle berichten terug. 

Aansluiten op het Schuldenknooppunt is eenvoudiger dan u denkt!

Met een beetje voorbereiding is het realiseren van uw aansluiting eenvoudig. Aansluiten via het webportaal is de snelste optie. U heeft alleen eHerkenning nodig. Wilt u de volgende stap nemen? Meld u dan aan voor een van de informatiebijeenkomsten.