Tijdens de VVCM Credit Expo op donderdag 28 oktober 2021, werd opnieuw de Credit Management Innovation Award uitgereikt. De vakjury had uit alle aanmeldingen drie kandidaten genomineerd, waaronder ook het Schuldenknooppunt. De award is speciaal bedoeld voor organisaties die succesvolle innovaties tot stand brengen die leiden tot een bewezen doorbraak in het domein van credit management.  We zijn er trots op dat de vakjury ons tot de winnaar van de VVCM Credit Management Innovation Award van 2021 heeft gekozen.

VVCM’s voorzitter Cees Jansen maakt de winnaar van de VVCM Credit Management Innovation Award van 2021 bekend

Ook Achmea en Invers waren genomineerd voor VVCM Credit Management Innovation Award

De andere genomineerden voor de Innovation Award van 2021 waren Achmea en Invers. Achmea met hun project: ‘Digitale transformatie credit management’ en Invers met: ‘De kredietcheck en flexibele betalingsregeling’. Op de site van de VVCM lees je meer over de andere genomineerde projecten. 

Schuldenknooppunt door vakjury gekozen als winnaar van de VVCM Credit Innovation Award!

Als genomineerden kregen we tijdens de Credit Expo op 28 oktober ieder 15 minuten de tijd om onze cases te presenteren. Aan het eind van de dag maakte de vakjury de winnaar bekend: het Schuldenknooppunt! Wat met name werd genoemd is de eenvoud van de oplossing in een ingewikkeld speelveld. Daarnaast is het feit dat het Schuldenknooppunt tot stand is gekomen in samenwerking met legio stakeholders ook bijzonder te noemen. Ook projectleider Marianne Oostrik kreeg complimenten over haar doorzettingsvermogen en de manier waarop ze heeft geluisterd naar wat er nodig is in het veld.

Tijdens de pitch ging onze voorzitter Evert-Jan Slootweg, in gesprek met Martin Neef, Head of Payment & Collections van Vattenfall. Vattenfall is een van de vele partijen die al sinds het begin van het project actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van het Schuldenknooppunt.

Op Evert-Jan’s vraag: “Er zijn in het publiek tal van partijen aanwezig die veel baat zouden hebben wanneer ze het Schuldenknooppunt zouden gebruiken. Wat is jouw oproep aan de aanwezigen?”

Gaf Martin Neef het volgende antwoord: “Massa = kassa, ik blijf het zeggen over het Schuldenknooppunt. Het gaat pas echt vliegen als we dit samen doen. Gemeenten sluiten zich al massaal aan, dus wil je van de eindeloze stromen brieven en e-mails af, sluit je dan snel aan!”

Ook de vakjury gaf aan dat het gunnen van de prijs aan het Schuldenknooppunt een signaal aan de branche is om zo snel mogelijk aan te sluiten, om zo samen het proces van schuldregelen te versnellen.

Voorzitter van het Schuldenknooppunt Evert-Jan Slootweg bedankt de vakjury

Meer over de VVCM Credit Innovation Award

De award is in het leven geroepen omdat de VVCM veel waarde hecht aan innovaties in de creditmanagementsector. Met de award stimuleren ze mensen en organisaties die in het vak werken om ideeën ‘van de werkvloer’ met een groter publiek te delen. Vaak worden vernieuwende ideeën niet naar buiten gebracht en zijn deze alleen zichtbaar binnen het eigen bedrijf of organisatie. Terwijl de hele branche voordeel kan hebben van de bedachte oplossing. 

Het Schuldenknooppunt is ontwikkeld in nauwe samenwerking met alle typen partijen die te maken hebben met het regelen van schulden. De manier waarop het Schuldenknooppunt tot stand is gekomen is vernieuwend voor onze sector. Verder levert een aansluiting op het Schuldenknooppunt voordelen op voor alle partijen die bij schuldregelen betrokken zijn. Om deze redenen waren wij een van de drie trotse genomineerden voor de VVCM Credit Innovation Award.

De VVCM Credit Management Innovation Award!

Waarom is het winnen van de VVCM Credit Management Innovation Award belangrijk voor het Schuldenknooppunt?

Evert-Jan Slootweg: “Het winnen van de VVCM Credit Management Innovation Award is belangrijk voor het Schuldenknooppunt omdat hiermee het maatschappelijke belang van digitaal en gestandaardiseerd berichtenverkeer tussen schuldhulpverleners en schuldeisers wordt erkend. Twee partijen die ogenschijnlijk verschillende belangen hebben, maar door deze innovatie beide hun werk beter en sneller kunnen doen. En niet alleen sneller. Door deze innovatie zijn er ook minder handmatige handelingen nodig waardoor er een kleinere kans is op fouten. Het winnen van de award onderstreept ook het belang van cyberveiligheid. Want het Landelijk Schuldenknooppunt is veilig en de AVG is geborgd. Het helpt bedrijven (schuldeisers) en schuldhulpverleners om schulden sneller te regelen. Daarmee helpt het mensen met problematische schulden om hun leven sneller op de rit te krijgen. De Award is een beloning voor dit initiatief dat laat zien dat private belangen en maatschappelijke belangen vaak samen kunnen vallen.”

De Credit-expo: het jaarlijkse kennis- en netwerkevent voor Nederlandse Credit Management sector

In 2021 stond de Credit-expo in het teken van “Skills for the digital age”. De digitale transformatie is door de Covid-pandemie ook voor de credit branche in een stroomversnelling geraakt. Dit betekent een fundamentele wijziging van de manier van werken en zorgt voor de nodige uitdagingen bij credit managers. Want welke digitale vaardigheden zijn nodig om optimaal te functioneren in deze tijd? De Credit Expo biedt inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen. Het Schuldenknooppunt werd er als een van deze digitale ontwikkelingen gepresenteerd.

Interesse in het Schuldenknooppunt? 

Aansluiten gaat in twee eenvoudige stappen. De snelste manier is om aan te sluiten via het webportaal voor schuldeisers en schuldhulpverleners. Het Schuldenknooppunt organiseert elke maand informatiebijeenkomsten waarvoor u zich kunt aanmelden. Via de nieuwsbrief en onze LinkedIn pagina informeren wij u over laatste ontwikkelingen. Direct aansluiten kan uiteraard ook.