In september heeft Mail to Pay officieel de aansluiting op het Schuldenknooppunt tot stand gebracht. Daardoor kunnen hun klanten nu makkelijker en sneller tot een schuldregeling komen. We spraken met Dennis Faas, Managing Director Netherlands bij Mail to Pay.

Waarom heeft Mail to Pay de stap gezet om aan te sluiten op het Schuldenknooppunt?

Dennis: “Via het Schuldenknooppunt wisselen schuldhulpverleners en schuldeisers snel en gemakkelijk de gegevens rondom schulden uit. Dit wordt gedaan door middel van gestandaardiseerde digitale berichten. De afspraken die worden gemaakt, worden ook via het Schuldenknooppunt vastgelegd. Hierdoor is fysieke post en het inloggen op allerhande portalen overbodig. Een gevolg daarvan is dat betrokken partijen veel minder handmatige handelingen hoeven te doen. Daardoor verloopt het schuldregelen sneller, efficiënter en is er minder ruimte voor fouten. Het werken met het Schuldenknooppunt levert onze klanten een significante kostenbesparing op. Waar we ook blij mee zijn is dat het Schuldenknooppunt volledig AVG-proof en veilig is.”

Schuldregelen in drie weken in plaats van drie maanden

Dennis is enthousiast over de aansluiting op het Schuldenknooppunt: “Om tot een schuldregeling te komen hebben schuldhulpverleners en schuldeisers vaak langer dan drie maanden nodig. Dat duurt véél te lang. Ook voor iemand die in de financiële problemen zit is het belangrijk dat een schuldregeling vlot tot stand komt. Het Schuldenknooppunt stelt de klanten van Mail to Pay in staat om die periode van drie maanden terug te brengen naar drie weken! En dit geeft zowel mensen met schulden als schuldeisers sneller duidelijkheid en rust. Doordat het minder tijd kost om een regeling te treffen, kunnen schuldhulpverleners weer méér mensen helpen. Daarom hoopt Mail to Pay van harte dat alle klanten zich zullen aansluiten op het Schuldenknooppunt. Hoe meer aansluitingen, hoe vlotter een regeling tot stand komt.”

Het Schuldenknooppunt wordt steeds krachtiger

Marianne Oostrik, projectleider van het Schuldenknooppunt: “Dat Mail to Pay op eenvoudige wijze de aansluiting met het Schuldenknooppunt kan verzorgen voor schuldeisers is heel waardevol. Inmiddels zijn er al zo’n 100 gemeenten aangesloten en zijn er nog eens 100 bezig om aan te sluiten. Het Schuldenknooppunt wordt een steeds krachtiger middel als procesversneller bij schulden en we zijn heel blij dat Mail to Pay daarin met ons optrekt”.

Mail to Pay dacht mee over ontwikkeling van het Schuldenknooppunt

Dennis: “Omdat we een snelle gestandaardiseerde afwikkeling van schulden zo belangrijk vinden, dacht Mail to Pay proactief mee over de ontwikkeling van het Schuldenknooppunt. Hier namen we onze eigen ervaring met het opzetten van het SHV Loket in mee. We deelden alle kennis en ervaring die wij met de ontwikkeling van het loket op hebben gedaan met het team van het Schuldenknooppunt. Ons eigen systeem wordt nu uitgefaseerd.”

Hoe zou het Schuldenknooppunt zich verder kunnen ontwikkelen?

De eerste reacties van de klanten zijn volgens Dennis erg positief: “Iedereen ziet de voordelen en het gemak van het Schuldenknooppunt. We merken wel dat bepaalde branches aanvullende wensen hebben over de inhoud van de berichtenset. Bijvoorbeeld de inzage in de volledige berekening van het vrij te laten bedrag. Deze wens bespreken wij vervolgens met het projectteam. Als de wens binnen de wettelijke kaders valt en past bij de doorontwikkeling van het Schuldenknooppunt, dan wordt deze gerealiseerd in een volgende versie.” 

Hoe worden de klanten van Mail to Pay uitgenodigd om ook aan te sluiten?

Dennis: “We hebben onze klanten via verschillende kanalen geïnformeerd over de aansluiting op het Schuldenknooppunt. Naast publicaties in de nieuwsbrief en op de website worden klanten ook via social media en tijdens evenementen geïnformeerd. De klanten verwachten van ons dat er continu nieuwe ontwikkelingen gelanceerd worden. De aansluiting op het Schuldenknooppunt maakt hier zeker onderdeel van uit.”

Aansluiting op het Schuldenknooppunt is eenvoudig

Wanneer klanten van Mail to Pay een aansluiting op het Schuldenknooppunt hebben aangevraagd, kunnen zij in Mail to Pay Cases direct de koppeling activeren. Vanaf dat moment vindt het berichtenverkeer tussen schuldhulpverlener en schuldeiser digitaal plaats. 

Heeft uw organisatie ook interesse om aan te sluiten op het Schuldenknooppunt?

Het Schuldenknooppunt organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerden. Via de nieuwsbrief en onze LinkedIn-pagina blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Direct aansluiten kan uiteraard ook! Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen. Ons team staat klaar om u op weg te helpen.