Nieuwsbericht Release 2.7.0

Op dinsdag 20/02/2024 wordt een update doorgevoerd; deze update bevat een aantal technische verbeteringen in de basis en biedt ook een aantal interessante verbeteringen voor gebruikers van het webportaal van het Schuldenknooppunt. Deze lichten wij in dit artikel toe.

Algemeen

Melding vervolgstappen na versturen bericht

Na het versturen van een bericht wordt een melding getoond met de vervolgstappen die verwacht mogen worden; deze melding is generiek en met name waardevol voor nieuwe deelnemers.

SHV-portaal voor Financiële Hulpverleners

Gebruik nieuwe modules

Indien er nog geen schuldeisers zijn geactiveerd voor een van de nieuwe modules, krijg je hiervan al een melding bij het aanmaken van een dossier; dit voorkomt dat je na het invoeren van de algemene gegevens de melding krijgt dat je niet verder kunt, omdat het nog niet mogelijk is om voor de betreffende module een schuldeiser te selecteren.

Invoer betalingsregeling

De ondersteuning van het invoeren van een betalingsregeling is verbeterd. Het invoeren van termijnen met verschillende termijnbedragen is nu eenvoudiger.

SE-portaal voor Schuldeisers

In behandeling nemen van berichten

Het is mogelijk om een bericht in behandeling te nemen. Dit kan voor gebruikers die hun eigen naam hebben vastgelegd in het portaal van het Schuldenknooppunt. Je naam wordt dan gekoppeld aan het binnengekomen bericht. Andere gebruikers binnen dezelfde organisaties kunnen dan zien bij wie het bericht in behandeling is. Het is voor andere gebruikers mogelijk om het bericht te openen en indien gewenst over te nemen.

Verlengen afhandeltermijn

Voor het webportaal geldt dat de standaard afhandeltermijn voor het afhandelen van berichten op 5+5 werkdagen (5 werkdagen voor het openen van berichten en 5 werkdagen voor het afhandelen daarvan) staat ingesteld. Voor sommige organisaties blijkt dat de afhandeltermijn van 5 werkdagen in de praktijk niet haalbaar is. Het is mogelijk om de optie ‘verlenging afhandeltermijn’ te laten activeren; indien geactiveerd kan de afhandeltermijn met maximaal 28 dagen worden verlengd. Er is voor gekozen om deze optie niet standaard voor iedereen beschikbaar te stellen, omdat het proces erop gericht moet blijven om de afhandelduur zo kort mogelijk te laten zijn. Indien de afhandeltermijn verlengd wordt, krijgt de schuldhulpverlener daarvan automatisch bericht.

Gebruik KvK-register bij overdragen vorderingen

Bij een overgedragen vordering is het mogelijk om gebruik te maken van het KvK-register, indien de organisatie naar wie de vordering is overgedragen nog niet blijkt te zijn aangesloten bij het Schuldenknooppunt. Het raadplegen van het KvK-register is vereenvoudigd door dit te beperken tot het invoeren van het KvK-nummer van de organisatie in kwestie.

Gebruik default-waardes

Beheerders kunnen default-waardes instellen voor keuzemogelijkheden die in de verschillende schermen naar voren kunnen komen. Dit maakt het gebruik van het webportaal veel gemakkelijker.

Volledige releasenotes

De volledige releasenotes zijn beschikbaar op het documentatieportaal.

Uitleg bijwonen?

Schrijf je in voor onze digitale informatiebijeenkomsten. Deze zijn voor iedereen toegankelijk. Geïnteresseerden, nieuwe én bestaande gebruikers.

Vragen?

Stel deze gemakkelijk en snel via onze helpdesk.