Zorgverzekeraar ONVZ onderscheidt zich van standaard zorgverzekeringen door een nadruk te leggen op kwalitatief hoogwaardige zorg, excellente service en persoonlijke aandacht voor haar verzekerden. De Eersteklas Zorgverzekering van ONVZ biedt niet alleen een uitgebreid productaanbod en ruime vergoedingen, maar streeft ook naar eigen regie voor de verzekerden. Met een geschiedenis van 90 jaar toewijding aan kwaliteit, richt ONVZ zich op het belang van gezondheid en welzijn van haar verzekerden.

De zorgverzekeraar erkent de complexiteit van schulden als een gevoelig onderwerp en heeft vóór aansluiting bij het Schuldenknooppunt weinig problemen ervaren met openstaande schulden van verzekerden. Desondanks zet ONVZ zich in voor een transparante communicatie om financiële zorgen vroegtijdig te identificeren en constructieve oplossingen te vinden voor de verzekerden.

De deelname aan het Schuldenknooppunt is gebaseerd op het gedeelde doel om de financiële gezondheid van verzekerden te verbeteren en ondersteuning te bieden in tijden van financiële uitdagingen. Dit is tot stand gekomen via contact met de brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland.

Naast het effectief aanpakken van openstaande schulden, ziet ONVZ voordelen in een verbeterde klanttevredenheid door een snellere en betere dienstverlening aan verzekerden met betalingsachterstanden. Hierdoor wordt vertrouwen opgebouwd en wordt de financiële gezondheid op lange termijn bevorderd.

ONVZ roept op tot bredere deelname aan het Schuldenknooppunt, waarbij meer financiële instellingen, hulpverleningsorganisaties en overheidsinstanties betrokken worden. Een uitgebreider netwerk van deelnemers zal resulteren in een efficiëntere uitwisseling van informatie en middelen, waardoor het proces rond schulden beter gecoördineerd en versneld kan worden. Deze samenwerking zal leiden tot een holistische en effectievere aanpak van schuldenproblematiek, met een positieve impact op diverse fronten.