Op 1 november hield Stratech Perspectief voor het eerst sinds 2 jaar opnieuw haar gebruikersdag. Stratech Perspectief ontzorgt de schuldhulpverlening met een gebruiksvriendelijk en flexibel cliëntvolgsysteem. Het is een van de grootste Nederlandse softwareleveranciers op dit gebied. Meer dan 100 deelnemers hadden zich aangemeld voor deze educatieve bijeenkomst. Het event vond plaats in de historische Singelzaal van het voormalig klooster de Mariënhof in Amersfoort.

Het ochtendprogramma stond in het teken van het Schuldenknooppunt. Het feestelijke tekenmoment, waarbij het Schuldenknooppunt officieel werd geïntroduceerd aan gebruikers van Stratech Perspectief, was het hoogtepunt van deze inspirerende dag! 

Het Schuldenknooppunt: wat is dat eigenlijk?

Bart van de Ven, technisch adviseur van het Schuldenknooppunt, lichtte tijdens een korte interactieve presentatie de achtergrond van het Schuldenknooppunt toe. Hij vertelde aanwezigen over hoe het Schuldenknooppunt met grote gedrevenheid vóór en dóór deelnemende organisaties is ontwikkeld. Dat zie je ook terug in de samenstelling van bestuur en raad van advies: die bestaan uit een gelijkwaardige samenstelling van vertegenwoordigingen van schuldhulpverleners en schuldeisers. Het aan het Schuldenknooppunt onderliggende afsprakenstelsel is in samenspraak tot stand gekomen.

Naast een korte blik op de kostenstructuur, kwamen ook de aansluitprocedure en een overzicht van de huidige deelnemers aan bod. Dit werd opgevolgd door een demo van het geïntegreerde gebruik van het Schuldenknooppunt met Stratech Perspectief door Daniëlle Knapen, Consultant Schuldhulpverlening bij Stratech Perspectief. Uiteraard werden alle aanwezigen opgeroepen om ook snel aan te sluiten. En niet zonder resultaat, want de reacties zijn enthousiast. 

Stratech neemt maatschappelijke verantwoording om schuldentrajecten te verkorten

Erik Mijnheer, Business Manager bij Stratech: “We zijn blij dat we het Schuldenknooppunt via Stratech Perspectief kunnen ontsluiten. We kregen de vraag van onze klanten om dit te faciliteren. Natuurlijk nemen wij ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om onze gebruikers te faciliteren schuldentrajecten zoveel mogelijk te verkorten. Het op een veilige manier digitaal uitwisselen van berichten heeft de toekomst, dus laten we daar met zijn allen voor gaan. Ook de convenanten die er nu zijn, helpen om processen te versnellen. De weg voor alle gemeenten die software van Stratech gebruiken is nu vrij om ook te starten met het Schuldenknooppunt. We hebben al meerdere aanvragen van gemeenten binnen die er zo snel mogelijk mee aan de slag willen.”

Meer weten over het Schuldenknooppunt?

Wilt u meer weten over het Schuldenknooppunt? Het Schuldenknooppunt organiseert elke maand informatiebijeenkomsten waarvoor u zich kunt aanmelden. Contact opnemen met het serviceteam kan uiteraard ook. Aansluiten gaat in twee eenvoudige stappen. We helpen u graag op weg.