Steeds meer schuldeisers aan de slag met het Schuldenknooppunt

Steeds meer schuldeisers nemen het besluit om aan te sluiten op het Schuldenknooppunt. Partijen als Staedion, Flanderijn, PWN, Infomedics, SWZ Zwolle, deltaWonen en KPN zijn het gebruik van het Schuldenknooppunt aan het opstarten. Terwijl Bos Incasso, Intrum, LAVG en Greenchoice nu al via het Schuldenknooppunt communiceren. Achmea en Vattenfall testen op dit moment hun koppeling met het Schuldenknooppunt. Daarnaast zijn er toezeggingen van o.a. GGN, Hoist, Syncasso, Ultimoo, TKB, VGZ, BringWay, Eneco, Evides en VodafoneZiggo. Ook sluiten steeds meer gemeenten als schuldeiser aan met hun afdelingen Belastingen en Werk & Inkomen.  

Wacht als schuldhulpverlener niet langer met aansluiten 

Van sommige schuldhulpverleners horen we dat ze nog even wachten met het aansluiten op het Schuldenknooppunt. Ze wachten tot er meer schuldeisers zijn aangesloten. Een kip-ei-discussie die we graag willen doorbreken. Daarom roepen we alle schuldhulpverleners op ook zelf in actie te komen om schuldeisers te stimuleren om op het Schuldenknooppunt aan te sluiten.

Zoek contact met schuldeisers die vaak in dossiers voorkomen

Een eenvoudige stap voor schuldhulpverleners is om contact op te nemen met de schuldeisers die het vaakst in dossiers voorkomen, dat kunnen regionale of landelijke schuldeisers zijn. Vertel over de voordelen van aansluiten op het Schuldenknooppunt en maak samen afspraken om via het Schuldenknooppunt te communiceren. 

Download het informatiepakket voor schuldeisers

Voor schuldhulpverleners die  schuldeisers willen informeren over het Schuldenknooppunt, staat het volgende informatiepakket klaar.

Het informatiepakket omvat

– Voorbeeld e-mail om schuldeisers te informeren over het Schuldenknooppunt, waarbij onderstaande brief, flyer en infographic als bijlagen kunnen worden meegestuurd. 

– Voorbeeldbrief voorschuldeisers waarin het Schuldenknooppunt nader wordt toegelicht

– A4 flyer met de belangrijkste informatie over het Schuldenknooppunt

– Infographic met de 6 grootste voordelen van het Schuldenknooppunt

U kunt het informatiepakket HIER downloaden.

Neem contact op met het Serviceteam NVVK/Schuldenknooppunt 

Wanneer u vragen heeft of op een andere manier ondersteuning wilt, neem dan contact op met het Serviceteam van het NVVK arrangement. Het NVVK serviceteam is er om zowel schuldhulpverleners als schuldeisers op weg te helpen met het Schuldenknooppunt, of met de andere onderdelen van het NVVK arrangement: Collectief Schuldregelen en de inzet van Saneringskredieten.

Martijn Schut m.schut@nvvk.nl

Nico Wuarbanaran n.wuarbanaran@nvvk.nl

Yaacoub Abbassi y.abbassi@nvvk.nl

Aansluiten op het Schuldenknooppunt is eenvoudig

Zelf aansluiten gaat in twee  eenvoudige stappen. De snelste manier is om aan te sluiten via het webportaal voor schuldeisers en schuldhulpverleners. Schuldenknooppunt organiseert elke maand informatiebijeenkomsten waarvoor schuldeisers en schuldhulpverleners zich kunnen aanmelden. Via de nieuwsbrief en onze LinkedIn pagina informeren wij u over laatste ontwikkelingen. Direct aansluiten kan uiteraard ook.